Előfizetői tartalom

Nagy terven dolgozik a francia és a német pénzügyminiszter

Portfolio
Az Európai Unió jövő hónapra tervezett csúcsértekezletén a francia és a német kormány közös reformtervet akar előterjeszteni az euróövezet pénzügyi rendszerének javítására. Ennek érdekében a francia pénzügyminiszter az elkövetkező napokban Berlinbe látogat a fennálló nézetkülönbségek kiküszöbölésére. A terv egyik fő célja az Európai Stabilitási Mechanizmus szabályos valutaalappá történő fokozatos átalakítása - számol be az Infostart. Eddig az Európai Stabilitási Mechanizmus hitelek folyósításával sietett a csőd szélére került uniós tagállamok segítségére.

A francia és a német pénzügyminiszter Szófiában jelentette be, hogy az EU júniusban esedékes, következő csúcstalálkozójára elkészíti azt a tervet, amely ugyan az euróövezet valutáris működésének reformjára irányul, de közvetve gondoskodik az egész Európai Unió pénzügyi stabilitásának javításáról is. A terv részleteit az elkövetkező napokban Berlinben dolgozzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés