Előfizetői tartalom

Példátlan válság fenyegeti Romániát - Rengeteg ember hiányzik az országból

Az alacsonyabb termékenységi számok, az elöregedő társadalom és az elvándorlás miatt súlyos munkaerőválság fenyegeti a román gazdaságot - idézi a KeysFin tanácsadó cég nemrég közzétett elemzését a Business Review angol nyelvű román lap. Az oktatási rendszer radikális reformra szorul, hogy felkészítse a fiatalokat a jelenkor kihívásaira, emellett pedig komoly pénzbeli támogatásban kell részesíteni a pályakezdő fiatalokat, máskülönben külföldi munkaerővel kell megoldani a munkaerőhiányt, aminek azonban jelentős szociális következményei lehetnek hosszú távon - állapítja meg az elemzés.
A KeysFin tanácsadó cég elemzése szerint az egyre nagyobb méretet öltő munkaerőhiány következtében nagyon felpezsdült az élet a román fejvadászcégek piacán, a vállalatok öldöklő versenyt folytatnak a képzett munkavállalókért. Különösen Bukarest, Kolozsvár, Konstanca és Temesvár környékén nőtt ezen cégek száma és aktivitása, ami nem meglepő, hiszen a munkalehetőségek...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái