Előfizetői tartalom

Megfenyegette a Fideszt a pártcsaládja! - Kizárhatják a Néppártból

Portfolio
Noha a magyar kormány szerint Orbán Viktor brüsszeli látogatásának apropóját a jövő évi EP-választások adták, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője most arról beszélt, hogy ha Orbán Viktor és kormánya nem tartják magukat az európai értékekhez, akkor nem lehet az Európai Néppárt tagja. Mindez nagyon komoly üzenetként értékelhető a magyar kormány számára, ha ugyanis a Néppárt nem áll a Fidesz mögött, az befolyásolhatja a Magyarország elleni EU-s eljárásokat is.

Manfred Weber a De Volkskrant című holland lapnak adott interjúban arról beszélt, látja, hogy Orbán jelenlegi politikája azzal fenyeget, hogy átlépi a vörös vonalat, miközben az ő célkitűzése az, hogy az EU visszatérjen a valódi parlamenti demokráciához. Ezzel együtt pedig harcolnak az autokratikus tendenciák ellen, közte Orbán Viktor jobboldali nacionalizmusa ellen is - idézi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés