Előfizetői tartalom

Gyengébbek lettek a fontos kínai adatok a vártnál

MTI
Kínában gyorsult az ipari termelés, miközben lassult a kiskereskedelmi forgalom és az állóeszköz beruházások növekedési üteme áprilisban, de mindhárom adat elmaradt az elemzői várakozások konszenzusától. Az első negyedéves GDP-adat stabilan 6,8%-os éves növekedést mutatott, ami mindezek ellenére kissé a várt feletti lett és magasabb az idei évre átlagosan várt 6,5%-nál. A jelek szerint a részvénybefektetők nem a GDP-adatra, hanem az áprilisi makroadatokra koncentráltak, mivel ma a kínai piacon mérsékelt süllyedést mutatnak a vezető indexek a tegnap esti kedvező amerikai zárás után is.

A kínai statisztikai hivatal kedden azt közölte, hogy a múlt hónapban az ipari termelés 7 százalékkal nőtt éves összevetésben. Elemzők szerényebb, 6,3 százalékos emelkedést vártak a márciusi 6 százalékos növekedés után, ami hat hónapja a legkisebb bővülés volt. Tavaly a kínai ipari termelés 6,6 százalékkal nőtt, felülmúlta a 2016. évi 6 százalékot. A kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés