Orbán: Még csak a munka felénél járunk
Gazdaság

Orbán: Még csak a munka felénél járunk

Portfolio
Az új kormány tagjai péntek délelőtt tették esküjüket a Parlamentben, miután Orbán Viktor minden minisztert röviden bemutatott a képviselőknek.
Itt a lehetőség, hogy új dolgokba belefogjunk, még csak a munka felénél tartunk nyolc év után. A világban új technológiai korszak kezdődött el, ami még bátrabb újító szellemet követel meg tőlük. Az új korszak problémái nem csak technológiai természetűek. Emberek 10 milliói állnak készen, hogy útra keljenek és új otthonukat Európában találják meg - utalt a menekülthelyzetre Orbán Viktor parlamenti beszédében.

A miniszterek kiválasztásának legfontosabb szempontja az volt elmondása szerint, hogy Magyarország legyen legfőbb szenvedélyük.

Hogy mikor, kit kérünk fel miniszteri munkára, azt mindig az ország feladatai határozzák meg. Kabáthoz a gombot és nem fordítva

- hangsúlyozta.

Azt kérte a minisztereitől, hogy törekedjenek jó kapcsolatokra Európával.

Majd rátérve a kormánytagokra ezt mondta:
 • Bártfai-Mager Andrea lesz a felelős a nemzeti vagyon megóvásáért. Abban bízik, hogy Mádl Ferenc nyomdokaiba lép majd.
 • Munkáját mostantól kezdve a nemzetbiztonsági kabinet vezetőjeként is végzi majd Pintér Sándor belügyminiszter.
 • Kásler Miklós: összefogni egy ilyen minisztériumot, olyan embert próbáló feladat, amire csak kevesen vállalkoznának. Ez Orbán Viktor szerint reneszánsz embert követel meg.
 • Benkő Tibor: a hadsereg első számú katonájából lép elő. Súlyos, évtizedes elmaradásokat kell pótolni. Még nem késő, még utolérhetjük a szomszédokat - mondta Orbán Viktor.
 • Süli Jánosra az atomerőmű bővítésében számít a kormányfő, a rezsicsökkentés érdekében szükség van a projektre.
 • Trócsányi László feladata lesz, hogy megvédje Magyarországot a jog eszközével. A miniszternek sűrű évei lesznek a kormányfő
 • Semjén Zsolt felel a horgonykötélért, hogy ne sodródjunk messzebb az eszméktől. A nemzetstratégiai kabinet vezetője lesz.
 • Varga Mihály pénzügyminiszterként és a gazdasági kabinet vezetőjeként a szolgálja a kormányt. Emlékeztessen mindig arra, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér.
 • Palkovics László, innovációs és technológiai miniszterre nagy feladat vár, de biztató, hogy eddigi pályafutása során már sikerrel teljesített a tudományos és gazdasági életben egyaránt.
 • Nagy Istvánra bízzuk az egyik legfontosabb magyar húzóágazatot, az agráriumot.
 • Rogán Antal: kitartóan keresse az emberek és a kormány egyetértési pontjait.
 • Szijjártó Péter: folyamatosság és terepismeret - így jellemezte.
 • Gulyás Gergely feladata a stratégiai tervezés, nemcsak minisztériumokat, hanem egy egész országot kell látnia. Össze kell hangolnia a minisztériumok munkáját.

Ezt követően a kormány 14 tagja letette az esküt.

Orbán: Még csak a munka felénél járunk
Az új kormány tagjai a Sándor-palotában tartott kinevezési ünnepségen 2018. május 18-án. Középen Áder János köztársasági elnök (b8) és Orbán Viktor miniszterelnök (b7), mellettük balról-jobbra Trócsányi László igazságügyi miniszter, Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Palkovics László nemzeti innovációs és technológiai miniszter, Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Bártfai-Mager Andrea a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy István agrárminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős tárca nélküli miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter. Kép és címlapkép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás
Frankfurti tőzsde
Balaton Sound safetyfirst
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
koronavírus coronavirus virus