Előfizetői tartalom

A nap ábrája az ijesztő magyar jövőről

Portfolio
Közismert, hogy a magyarok európai összevetésben kevés nyelvet beszélnek, egy friss Eurobarométer felmérés pedig azt mutatja, hogy a lemaradásunk még a fiatal korosztályban is jelentős. Úgy tűnik azonban, mindezt nem érezzük nagy korlátnak: az Európai Unióban a magyar fiatalok között vannak a legtöbben azok, akik úgy gondolják, az anyanyelv tudása is bőven elég.

Azt, hogy a magyar emberek nyelvtudása igen szerény, régóta ismert. Ebben nem csak a nyelvoktatás problémái játszanak szerepet, hiszen a statisztikákban azért is szereplünk rendre hátul, mert sok országban természetes módon adódik több nyelv elsajátításának a lehetősége (szoros nyelvrokonság, több nemzetiség együttélése stb.). Ugyanakkor a nyelvoktatással ezek a hátrányok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés