Jönnek az olcsóbb kézműves sörök
Gazdaság

Jönnek az olcsóbb kézműves sörök

Portfolio
Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot terjesztett elő, amelyben az alkoholra kivetett jövedéki adóra vonatkozó uniós szabályok megreformálását szorgalmazza - olvasható a bizottság közleményében.
A jövedéki adók bizonyos termékek - például az alkoholtartalmú italok - eladására vagy felhasználására kivetett közvetett adók, amelyek összegét rendszerint adott mennyiségre vonatkozóan (pl. 1000 literre) határozzák meg. A jövedéki adókból származó bevételek a nemzeti költségvetésekbe folynak be, és az uniós tagállamok szabadon dönthetnek a nemzeti adómértékekről, amennyiben azok megfelelnek az uniós minimum-küszöbértékeknek.

A javaslat értelmében a kézműves és kistermelők (első ízben ideértve a kis méretű, független almaborfőzdéket is) hozzáférést kapnak egy új, az egész EU-ra kiterjedő tanúsítási rendszerhez, amely igazolja, hogy az Unió egészében alacsonyabb adómértékek mellett értékesíthetik termékeiket.

A fogyasztók egészségvédelmét az az intézkedésjavaslat is javítani fogja, amely azt hivatott megakadályozni, hogy az adómentességet élvező denaturált alkoholt egyesek jogellenesen hamisított italok előállításához használják fel. Emellett az alacsonyabb alkoholtartalmú sörökre vonatkozó, kedvezményes adómértékkel járó küszöbérték is növekedni fog, 2,8%-ról 3,5%-ra.
deloitte logo
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
autobaleset
varga mihály_mti
GettyImages-1006811190
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Ipar 4.0 robot