Előfizetői tartalom

Borzasztó rossz magyar demográfiai adatok jelentek meg

Portfolio
Gyenge népmozgalmi számokat hozott a március: szezonálisan igazított adataink szerint az elmúlt három év második legkisebb születésszáma mellett megugrott a halálozások száma, ennek megfelelően pedig a természetes fogyás az utóbbi 13 év 3. legmagasabb adata. Úgy tűnik tehát, hogy a szülőképes korú nők számának csökkenését nem tudja ellensúlyozni a halványan emelkedő gyerekvállalási hajlandóság. A képet csak látszólag javítja, hogy mivel tavaly az első negyedévben sokan haltak meg a járványokban, ezért az év elejétől számított népességfogyás kisebb, mint egy éve.

2018 márciusában 7106 gyermek született, ami 5,3%-kal, számszerűen 395-tel elmaradt a 2017. márciusitól. Az elhunytak száma 13 041 fő volt, ez 12%-kal, 1441-gyel több az előző év márciusinál. A halálozások számának emelkedése és a születések számának csökkenése következtében a természetes fogyás a 2017. márciusi 4099-cel szemben 5935 fő volt, ami 45%-os emelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés