Előfizetői tartalom

Félretolják a "mumust" a kormányra készülő olasz pártok, megtépték az eurót

Portfolio
Ne akarjon gazdasági miniszter lenni az új koalíciós kormányban Paolo Savona, a piacok szemében "mumusnak" tekintett, erősen eurószkeptikus professzor, hogy így meg tudjon alakulni az új koalíciós kormány - erre szólította fel szerda kora este az Öt Csillag Mozgalom Savonát a Reuters tudósítása szerint. A hírre az egyébként is erősödésben lévő eurót megtépték, az olasz hozamok pedig beszakadtak, hiszen Savona félreállításával tényleg esélyes, hogy meg tud alakulni a két párt koalíciós kormánya újabb választások nélkül. Napközben már jöttek hírek, amelyek ebbe az irányba mutattak.

Kapcsolódó cikkünk2018.05.30Újabb olasz fordulat: máris eldobná a kormányzás lehetőségét az új jelöltMi történt és hogyan tovább?A piacok szemében nemcsak az lehet kedvező, hogy az eurókilépést többször nyíltan is támogató Savonát félreállítaná az Öt Csillag Mozgalom, hanem az is, hogy nem lennének újabb (időrabló és a bizonytalanságot több hónapig fenntartó)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái