FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Újra nekifutna az olasz kormányalakításnak a két nagy párt, esnek a hozamok

Portfolio
Napról-napra változik, hogy mi a legvalószínűbb forgatókönyv az olasz belpolitikai káoszban és ezáltal a piacok iránya is markánsak változik. Szerda reggel a Reuters úgy értesült, hogy az Öt Csillag Mozgalom és a Liga újra megpróbálna kormányt alakítani, de nem az eurószkeptikus pénzügyminiszter-jelölt Savonával, hanem egy másik névvel és bevonnák a kormányzásba az Olaszország Barátai formációt is. Közben egy másik hír ennek ellentmond, hiszen a Liga vezetője azt szorgalmazza, hogy mielőbb újabb választásokat írjon ki az államfő.

Mi a helyzet most?A tegnap durván szétütött olasz eszközök az újabb kormányalakítás esélyére, illetve az eurószkeptikus pénzügyminiszter-jelölt helyett egy másik név reményére elkezdtek erősödni: a tőzsde emelkedik, az olasz hozamok esnek és a mélybe hulló euró is elkezdett visszaerősödni. A Liga-vezér által szorgalmazott újabb választások (amelyek nagy nyertese...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés