Előfizetői tartalom

Újra nekifutna az olasz kormányalakításnak a két nagy párt, esnek a hozamok

Portfolio
Napról-napra változik, hogy mi a legvalószínűbb forgatókönyv az olasz belpolitikai káoszban és ezáltal a piacok iránya is markánsak változik. Szerda reggel a Reuters úgy értesült, hogy az Öt Csillag Mozgalom és a Liga újra megpróbálna kormányt alakítani, de nem az eurószkeptikus pénzügyminiszter-jelölt Savonával, hanem egy másik névvel és bevonnák a kormányzásba az Olaszország Barátai formációt is. Közben egy másik hír ennek ellentmond, hiszen a Liga vezetője azt szorgalmazza, hogy mielőbb újabb választásokat írjon ki az államfő.

Mi a helyzet most?A tegnap durván szétütött olasz eszközök az újabb kormányalakítás esélyére, illetve az eurószkeptikus pénzügyminiszter-jelölt helyett egy másik név reményére elkezdtek erősödni: a tőzsde emelkedik, az olasz hozamok esnek és a mélybe hulló euró is elkezdett visszaerősödni. A Liga-vezér által szorgalmazott újabb választások (amelyek nagy nyertese...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái