Előfizetői tartalom

Ijesztő: megszavazták az eurókilépés támogatását az olasz kormányerők EP-képviselői

Portfolio
Szerdán egy olyan javaslatot szavazott meg az olasz Öt Csillag Mozgalom és a Liga csaknem összes európai parlamenti képviselője, amely a 2021-2027 közötti időszakban EU-pénzt szorgalmazott azon tagállamoknak, amelyek a gazdasági elnyomás miatt ki akarnak lépni az eurózónából. Mindez a keddi olasz kötvénypiaci összeomlás utáni napon történt, tehát a piaci pániktól és a még bizonytalan kormányalakítási kilátásoktól sem inogtak meg az olasz EP-képviselők. Emellett az is ijesztő, hogy a javaslatot összesen 90 EP-képviselő támogatta. Fontos azonban hozzátenni, hogy ez a kiegészítés nem ment át az EP-n, a végsőként elfogadott nem jogi jellegű állásfoglalás szövegében ilyen utalás nincs.

Röviddel péntek délután 4 óra után jelentetett meg egy rövid sztorit a Reuters, miszerint mind a 6 Liga-képviselő, illetve 15-ből 14 Öt Csillag Mozgalmas EP-képviselő megszavazott egy olyan EP-s állásfoglalást, amely szerint a 2021-2027-es uniós költségvetésből támogatást kellene adni azon tagállamoknak, amelyek kilépnének az eurózónából. A címében is elég ijesztő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái