Előfizetői tartalom

Horvátországi autós nyaralást tervezel? - Gondold meg inkább Törökországot!

Portfolio
A kuna egy év alatt 4%-kal történelmi csúcsra drágult a forinttal szemben, itthon a benzin és a gázolaj ára 9-10% körül ugrott, és a horvát autópályamatricák is emelkedhettek pár százalékot a tavalyi szezon óta, így tehát érezhetően drágábbra jöhet ki egy autós családi nyaralás a magyarok kedvenc tengerparti országába. Közben viszont a török líra 24%-kal lett olcsóbb tavaly június elsejéhez képest, így ha mindenképpen tengerparti nyaralásban gondolkodsz, érdekes lehet repülős török utakban is gondolkodni.

Két hete már felhívtuk rá a figyelmet, hogy a horvát kuna történelmi csúcsra ugrott 43,05 körüli árfolyamnál a forinttal szemben, azóta pedig ez csak fokozódott, mivel a forint a nemzetközi piaci kihívások mellett kétéves mélypont körülre bukott az euróval szemben. Június elsején a bankközi piacon 43,4 forintot kellett adni egy kunáért, ami 4,3%-kal magasabb a tavaly június...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái