Gazdaság

Máris az európai migrációs dosszié újratárgyalását kezdeményezi az új olasz kormány

MTI
Szicília nem válhat Európa menekülttáborává, európai válasz kell a migrációs helyzet megoldására - mondta Matteo Salvini új olasz belügyminiszter a szicíliai Pozzallóban működő regisztrációs központban vasárnap. A Liga vezető politikusaként a belügyminiszteri posztot elfoglalva Salvini máris bejelentette, hogy jövő kedden az EU belügyminiszteri csúcstalálkozóján Olaszország nemet mond a menedékkérelmeket szabályozó dublini egyezmény reformjára és az EU tervezte új menedékpolitikára, ehelyett azt akarja, hogy tárgyalják újra az egész európai migrációs dossziét.
Matteo Salvini szicíliai látogatásának első állomása Catania városa volt, ahol megismételte, hogy Olaszországnak az eddig a bevándorlók befogadására költött költségvetési forrásokat inkább ugyanezek kiutasítására kell fordítani. Azt is kijelentette a bevándorlókat segítő szervezetekre utalva, hogy ha az olasz állam csökkenti a támogatás mértékét, meglátjuk, hányan akarják továbbra is ellátni ezeket az embereket.

A Liga politikusa hangsúlyozta, hogy nem "keményvonalas politikát, hanem a józan észt" kívánja követni az olaszországi migrációs helyzet megoldásában. Hozzátette, nem fogja tétlenül nézni, hogy "egymás után kössenek ki" az olaszországi partokon. Megjegyezte, hogy a Földközi-tenger valóban az itt átkelők temetőjévé vált, de

az egyetlen módja az emberéletek mentésének az, hogy kevesebben induljanak, és többeket szállítsunk vissza a hazájukba.

Matteo Salvini a Pozzallóban található regisztrációs központ hatósági személyeivel találkozás után kijelentette: csökkenteni kell az érkezéseket, növelni a kiutasításokat. A nyugat-szicíliai Pozzallót terheli jelenleg a legnagyobb migrációs nyomás: a lampedusai központ márciusi bezárása óta Szicília két hot spotja teljesen megtelt.

Salvini elismerte, hogy a helyzetet nem lehet "negyedóra alatt megoldani, de jelzéseket máris lehet adni" eltávolítva azokat, akik olyan országokból érkeznek, ahol nincsen "háború, pestis vagy éhínség". Példaként Tunéziát említette, amelynek Olaszországgal kétoldalú megállapodása van az olasz hatóságoktól kiutasított tunéziai állampolgárok visszafogadására, mégsem tesz ennek eleget. Megjegyezte, hogy Tunézia bűnözőket "exportál" Olaszországba.

A bevándorlóknak el sem kell indulniuk, azon fogok dolgozni az afrikai országokkal, hogy korlátozzam az indulásokat (...) ezeket az embereket a hazájukban kell marasztalni

- mondta Matteo Salvini.

Matteo Salvini kijelentette, a migrációs helyzet megoldására európai válasz kell, "Merkelnek a szavakról át kell térnie a tettekre". Hozzátette, újra akarja tárgyalni az EU-val Olaszország migrációs "pozícióit", mivel eddig Németország és Franciaország megakadályozta, hogy Olaszország saját nemzeti érdekeit védje.
nyse tőzsde usa részvény
koronavírus
koronavírus vírus labor
koronavírus coronavirus virus
bkv_busz
hodorkovszkij
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
koronavírus