Előfizetői tartalom

Máris az európai migrációs dosszié újratárgyalását kezdeményezi az új olasz kormány

MTI
Szicília nem válhat Európa menekülttáborává, európai válasz kell a migrációs helyzet megoldására - mondta Matteo Salvini új olasz belügyminiszter a szicíliai Pozzallóban működő regisztrációs központban vasárnap. A Liga vezető politikusaként a belügyminiszteri posztot elfoglalva Salvini máris bejelentette, hogy jövő kedden az EU belügyminiszteri csúcstalálkozóján Olaszország nemet mond a menedékkérelmeket szabályozó dublini egyezmény reformjára és az EU tervezte új menedékpolitikára, ehelyett azt akarja, hogy tárgyalják újra az egész európai migrációs dossziét.

Kapcsolódó cikkünk2018.06.01Felesküdött az új olasz kormányMatteo Salvini szicíliai látogatásának első állomása Catania városa volt, ahol megismételte, hogy Olaszországnak az eddig a bevándorlók befogadására költött költségvetési forrásokat inkább ugyanezek kiutasítására kell fordítani. Azt is kijelentette a bevándorlókat segítő szervezetekre utalva, hogy ha az olasz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái