Előfizetői tartalom

Az európaiak lesöpörték az asztalról Trump javaslatát - Nem kérnek Oroszországból

Portfolio
Donald Trump megérkezett a G7 találkozóra, ahol minden bizonnyal nem lesz felhőtlen a tárgyalás, hiszen az amerikai elnök gondoskodott róla, hogy a kereskedelmi háború és az iráni atomalku mellé újabb témát találjanak maguknak a felek, ez pedig Oroszország visszavétele a társaságba. A világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport európai tagjai - Franciaország, Nagy-Britannia, Németország és Olaszország - pénteken megegyeztek arról, hogy nem akarják kiegészíteni Oroszországgal a fórumot, ahogy azt Donald Trump amerikai elnök korábban javasolta. Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk a találkozó előtt azt mondta, hogy "Washington nemzetközi egyezmények átírására irányuló igyekezete fenyegetést jelent a hidegháború utáni nemzetközi rendre nézve".

2018. június 08. 21:32 Trump ezt jól kitalálta! Nem jelent meglepetést, hogy az európai országok elutasítják Oroszország felvételét/visszavételét a fejlett ipari országok tanácsába. Valójában minden bizonnyal Donald Trump sem gondolta igazán komolyan, hogy ki lehetne egészíteni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái