Előfizetői tartalom

10 szupermodern vadászgép, mellyel a nagyhatalmak uralják az eget

Portfolio
A mai vadászrepülőgépek már leginkább egy repülő, felfegyverzett számítógépként funkcionálnak, éppen ezért kifejezetten hatékonyak és halálosak. Több olyan harci repülő is van már, amely képes arra, hogy a radarok számára teljesen láthatatlanul, egy gombnyomásra elpusztítson komplett katonai támaszpontokat irányított bombáival, aztán biztonságosan landolni tud egy repülőgép-hordozón, mielőtt az ellenség bármit reagálni tud. Egy ilyen technológia összeállítása persze az adófizetők százmillióiba, milliárdjaiba kerül, éppen ezért csak a leggazdagabb nagyhatalmak engedhetik meg maguknak, hogy 4+ vagy éppen ötödik generációs vadászépekkel szereljék fel légierejüket. Megnéztünk tízet a világ legmodernebb vadászgépei közül.

1-3. F-16 Block 70Egy amerika Block 40-es F-16-os. Fotó: Wikimedia CommonsBár az F-16-os többcélú harci repülő alapvetően egy több mint 40 éves konstrukció, a típust a mai napig újítgatják, korszerűsítik. A repülő számtalan konfliktusban szolgált már, melyeknek tapasztalatai alapján hatékonyan tudták fejleszteni a típust. Legújabb változata, a Block 70, már számtalan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái