Előfizetői tartalom

Néhány óra és olyan döntés születhet, amelybe beleremeg egész Európa

Portfolio
Több mint három év után elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi bejelentheti a jegybank eszközvásárlási programjának kivezetési dátumát, lezárva ezzel egy fontos korszakot az euróövezet történelmében. A gazdasági fundamentumok többsége kedvez a nagy bejelentésnek, és bár vannak negatív kockázatok, az idő ketyeg, a döntést még legfeljebb egy hónapig halogathatják a jegybankárok. Ennek fényében izgalmasnak ígérkezik a holnapi EKB-ülés.

2014-ben az Európai Központi Bank (EKB) az eurózónás gazdaság gyengélkedése, illetve a növekvő deflációs veszélyek miatt arra kényszerült, hogy az alapkamat csökkentésén felül nem konvencionális eszközök segítségével is lazítson a monetáris kondíciókon. 2015 márciusában indult el - akkor még 60 milliárd eurós havi keretösszeggel - az EKB eszközvásárlási programja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés