Előfizetői tartalom

Olyat léphet az Orbán-kormány jövőre, amire 10 éve nem volt példa

Csiki Gergely
Hozott is a kormány valamit a 2019-es költségvetéssel, meg nem is - az egyik magyar népmese története ugrott be számomra, amikor a jövő évi büdzsé legfőbb tulajdonságát akartam meghatározni. Azzal ugyanis, hogy a kormány nem bolygatta meg nagyobb jelentőségű adóintézkedésekkel, vagy éppen kiadásnöveléssel a költségvetést, egyfajta stabilitást tett le az asztalra és a befektetők felé ez fontos üzenet. Közben azért van egy komolyabb béremelésre tett ígéret, azonban ez csak ősszel lehet aktuális, viszont mértéke 25-30 százalék lehet.

Így jön ki a mínuszA kormány szerdán benyújtotta a parlamentnek a 2019-es költségvetést. A jövő évi költségvetés főbb számai közül ezeket érdemes észbe vésni: a központi alrendszer hiánya 998 milliárd forint lehet és jövőre 43 935 milliárd forintos nominális GDP-vel számol a kormány. A pénzforgalmi deficit a GDP 2,2%-ának felel meg és ehhez adódik hozzá az önkormányzati...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái