Előfizetői tartalom

Hat éve nem kellett ilyen döntést hoznia az MNB-nek - Beleremeghet a forint

Portfolio
Rég látott izgalmak közepette tartja júniusi ülését a monetáris tanács: hat év után először merülhet fel komolyan, hogy véget ér az extrém monetáris lazaság időszaka. A fő kérdés az lesz, hogy a jegybank hogyan próbálja meg a hitelességét úgy fenntartani, hogy közben a nagyon alacsony kamatok tartására vonatkozó hosszú távú elköteleződésén sem változtat. A Portfolio által megkérdezett elemzők többsége úgy gondolja, hogy az MNB beleáll a feladatba, és az Inflációs jelentés kommunikációs munícióit is felhasználva kiáll a laza monetáris politika fenntartása mellett.

Új helyzet vanA keddi ülés körüli izgalmakat elsősorban az okozza, hogy a fejlett országok monetáris politikájának normalizálódása kisebb sokként érte a feltörekvő piacokat. Sok helyen megindult a tőkekiáramlás, és ahol ez nem történt meg, ott is a hozamok emelkedését figyelhettük meg. Emellett a rövid távú inflációs kilátások romlottak azzal, hogy az olajárak emelkedtek....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái