A betegek a magánegészségügy felé vették az irányt
Gazdaság

A betegek a magánegészségügy felé vették az irányt

Portfolio
Kezd széles körben elfogadottá válni az az állítás, amire a Portfolio hasábjain az elsők között hívtuk fel a figyelmet az elmúlt években: teret nyer magának Magyarországon a magánegészségügy és mivel egyre többen érdeklődnek a magánszolgáltatások iránt, az árak is kúsznak felfelé.
Ennek a témának szentelünk külön szakmai konferenciát, november 13-án jön a Portfolio Private Health Forum 2018!

Tavaly októberben rendezte meg a Portfolio az első Private Health Forum rendezvényét, amely a nevéből fakadóan a magyarországi magánegészségügyi ellátást helyezte a középpontba. Nem véletlenül, ugyanis felismertük, hogy a szektor előtt óriási lehetőségek állnak. A konferencia iránti érdeklődés, annak szakmai sikere és az azóta eltelt időszakban megjelent vállalati beszámolók és eredmények is ezt támasztják alá. Mindezek fényében nem meglepő, hogy idén is megrendezzük a Portfolio Private Health Forum rendezvényt.

A magánegészségügy olyannyira széles körben vált elterjedté, hogy megjelent a téma az országos hírekben is. Az RTL Híradója a napokban számolt be arról, hogy egyre többen járnak magánellátókhoz. Például tavaly a nők 37 ezer forintot fizettek ki ilyen típusú vizsgálatokért, ami jóval több, mint két éve. A műsor idézte az Union általunk is bemutatott felmérését, miszerint a vizsgálatok ára két év alatt 30%-kal emelkedett. Ez annak köszönhető Zsolnai Gábor, az Union Biztosító, vállalati egészség- és személybiztosítási igazgatója szerint, hogy a betegforgalom a kis lakásrendelőkből a komolyabb diagnosztikai centrumok felé terelődik, amelyek beruházási igénye is nagyobb és a képzett munkaerőért is folyik a verseny a szektorban. Mindez azt jelenti, hogy magasabb fizetésért találnak orvost a magánszolgáltatók, ezt pedig csak magasabb árakkal tudják kigazdálkodni. Ráadásul a szektorban egyre több orvosra van szükség, mert a magánellátókat egyre többen választják az állami intézményekkel szemben, ahol órákat kell sorban állni, vagy hónapokat kell várni a vizsgálatra. Már nemcsak a jómódúak döntenek így.

Az adatok azt mutatják, hogy a középosztályba, illetve az alsó-középosztályba tartozók is 50-60%-ban vettek igénybe az elmúlt egy évben magánegészségügyi szolgáltatást

- fejtette ki a csatornának Leitner György, a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének elnöke. Leitner György is ott lesz a Portfolio november 13-i Private Health Forum rendezvényen.

Leitner Györggyel a Portfolio is készített interjút nem is olyan rég:

Már vannak olyan területek, ahol magánpraxis ide vagy oda, 1-2 hónapot is várni kell egy vizsgálatra. Ilyen például az endokrinológia vagy az ortopédia, mert kevés az orvos.A betegek a magánegészségügy felé vették az irányt
gazdagok_jacht_shutter
Katona Bence Hiventures
Tesla
Frankfurti tőzsde
netflixgettyy
Vörös Tamás
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
HiVentures-Portfolio elso panelbeszelgetes generaciovaltas