Előfizetői tartalom

Itt a legújabb javaslat: a cigire is vessék ki a chipsadót!

Portfolio
Tovább kell folytatni a harcot a dohányzás ellen, konkrét adóintézkedésekkel - hangoztatta az IME szerdai konferenciáján Joó Tamás, a Semmelweis Egyetem egészségügyi közgazdásza. Javaslata szerint csökkenteni kell a fogyasztási dohány adóelőnyét a jövedéki adó emelésével és a dohánytermékekre is ki kellene terjeszteni a népegészségügyi termékadót. Ugyanezen a rendezvényen Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet vezetője kardiológiai és onkológiai termékadó bevezetését javasolta a dohánytermékek esetében.

Fordult a trendMindenki számára alapvető információ, hogy a dohányzás jelentős egészségügyi kockázatot jelent a világban és Magyarországon is. Idehaza 20,5 ezer halálesetért felelős évente közvetlenül, míg a passzív dohányzás további 2,5-3 ezer halálesetért felelős.Az összes magyarországi halálozás egyhatoda a dohányzással függ össze - húzta alá a Semmelweis Egyetem...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái