Előfizetői tartalom

Nagy dologra készülhet a kormány: létszámstopot hirdettek a közigazgatásban

Portfolio
Egy június 20-án kiadott rendelettel létszámstopot hirdetett a közigazgatásban a kormány, amely visszavonásig érvényes - tudta meg a Népszava a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetétől. A szervezet elnökétől az Index további érdekes információkat tudott meg, amelyek afelé mutatnak, hogy valami nagyobb dolgot készíthet elő a kormány és ezért lépett pár napja hatályba a létszámstop a 10%-os létszámhiány ellenére.

A létszámstop azt jelenti, hogy június 20-tól a rendelet visszavonásáig nem lehet új munkaviszonyt létesíteni egyetlen kormányhivatali jogállású szervnél, központi hivatalnál sem. Boros Péterné, a szakszervezet elnöke szerint annak ellenére hirdet létszámstopot a kormány, hogy a közigazgatásban mintegy 10 százalékos létszámhiány van, a dolgozók emiatt sok hivatalban gyakran...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés