Előfizetői tartalom

Három óránál többet késik a géped Ferihegyen? Akár 200 ezer forintos kártérítést is kaphatsz

MTI
A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megerősítette a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatóságának eddigi gyakorlatát és kimondta: ez a hatóság jogosult arra, hogy járattörléssel, visszautasított beszállással vagy késéssel kapcsolatos kérelem esetében meghatározza a kártalanítás jogalapját és megállapítsa annak mértékét. A precedens értékűnek számító bírósági ítélet oda vezethet, hogy akár 600 eurós kártérítésre is kötelezhetők a légitársaságok hosszabb késés esetén - hívja fel a figyelmet közleményében Budapest Főváros Kormányhivatala.

A közlemény emlékeztet rá, hogy egy európai uniós szabály alapján hozott bírósági ítélet lehetőséget adhat az utasok számára, hogy jelentős késés esetén anyagilag is kártérítést kapjanak. A kártérítés alól a légitársaságok csak akkor mentesülhetnek, amennyiben a késés előre nem látható külső okból (vis maior) ered. Sokan nem tudják, milyen jogok illetik meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés