Előfizetői tartalom

Még be sem iktatták Erdogant, máris nekimegy a jegybankelnöknek

Portfolio
Még azelőtt megjelent a hivatalos török közlönyben egy elnöki rendelet a jegybankelnökre vonatkozóan, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök beiktatási ceremóniájára ma délután sor került volna. A rendelettel máris törölték, hogy a török jegybankelnök mandátuma 5 évre szól és annak végén újra jelölhető. Később az is kiderült, hogy Erdogan közvetlenül fog majd egy új jegybankelnököt jelölni, 5 évre. Az első értesülésekre, amelyek jelentős bizonytalanságot okoztak, a líra közel 2%-kal esett az euróval szemben, ami a forintot is magával húzhatta, majd később valamelyest vissza tudott erősödni.

A közlönyben megjelent szövegből eltűnt a török jegybankelnökre vonatkozó azon kitétel, hogy 5 évre lehet kinevezni és a mandátumának lejártakor újra lehet jelölni. Az a kitétel is eltűnt, hogy a jegybanki alelnöknek legalább 10 éves szakmai tapasztalatot kell felmutatnia.Később a török elnök tanácsadója azt jelezte a Twitteren a Reuters tudósítása szerint, hogy Erdogan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés