Előfizetői tartalom

Az MNB inflációs mutatói is emelkednek

Portfolio
A hivatalos inflációs mutató, a fogyasztói árindex után két órával megjelentek az MNB alapinflációs mutatói, amelyek szintén az árdinamika lassú erősödését mutatják. Az árindexek szintje továbbra sem magas, így a jegybank továbbra is bízhat abban, hogy az infláció a tervei szerint alakul, és nem kell a tervezettnél korábban elkezdeni a monetáris szigorítást.

Júniusban a maginfláció változatlanul 2,4, míg az indirekt adóktól szűrt maginfláció 2,3 százalékos értéket mutatott. Az inflációs alapfolyamatokat megragadó mutatók (a keresletérzékeny és ritkán változó árú termékek és szolgáltatások éves inflációja) enyhén emelkedtek májushoz képest. A mutatók továbbra is 2,0-2,5 százalék között alakulnak. Ugyanakkor érdekesség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés