Előfizetői tartalom

Félmilliónál is több ukrán árasztotta el egy év alatt az EU-t

Portfolio
Egy éve vízummentesen léphetnek be az Európai Unió területére a biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok, a 2017 szeptemberében hatályba lépett társulási megállapodás óta pedig az egyéb útlevéllel rendelkezők is vízummentesen jöhetnek és idén június 11-ig több mint félmillió ukrán élt a 90 napig érvényes vízummentes beutazás lehetőségével - derült ki a tegnapi EU-ukrán csúcstalálkozóra összesített adatokból. Az EU nyilvántartása szerint egyébként közülük csak kis számban éltek vissza a lehetőséggel, azaz a 3 hónapon túl is illegálisan az EU területén maradtak.

A részletes adatok szerint tavaly június 11. óta összesen 20,3 millió ukrán állampolgárságú ember beutazása történt meg az EU területére (15%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest), közülük 4,8 millió beutazáshoz már biometrikus útlevelet használtak és a beutazások száma. Összességében pedig több mint félmillió ukránhoz köthető ez a sokmilliós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés