Előfizetői tartalom

Elfogadás előtt még átírták egy kicsit a költségvetést

MTI
|
Portfolio
Az Országgyűlés hétfőn 123 igen szavazattal, 49 nem ellenében elfogadta a jövő évi költségvetés összegző módosító javaslatát. Az indítvány rögzíti az államháztartás központi alrendszerének jövő évi bevételi és kiadási főösszegét, előzőleg az Országgyűlés Költségvetési bizottsága csak olyan módosító indítványokat támogatott, amelyek az eredeti törvényjavaslathoz képest a központi büdzsé hiányát nem változtatták meg. Az egyik legjelentősebb módosítás, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. által állami viszontgarancia mellett vállalt készfizető kezesség állománya 2019. december 31-én nem haladhatja meg a 750 milliárd forintot, ez 100 milliárddal több az eredeti tervnél.

A kormány úgy állította össze a költségvetési törvényjavaslatot, hogy 4,1 százalékos GDP-bővüléssel számol jövőre 2,7 százalékos infláció mellett, és az ideinél alacsonyabb, 1,8 százalékos GDP-arányos hiánycélt tervez.A költségvetési bizottság által elfogadott összegző módosító javaslat a központi alrendszer jövő évi bevételi főösszegét 19 580 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés