Előfizetői tartalom

Megszavazták az adótörvényeket: kinyírták a cafeteriát, több pénz jut a családoknak

Portfolio
A parlament pénteken elfogadta az adótörvények módosításáról és a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslatot. A jogszabályt 131 igen szavazattal, 33 nem ellenében, 23 tartózkodás mellett hagyták jóvá az MTI szerint, ami a 15 százalékos személyi jövedelemadót nem módosítja, és marad a 9 százalékos társasági adó is. A családi adókedvezmény ugyanakkor bővül: a kétgyermekes családok adókedvezménye havi ötezer forinttal, 40 ezer forintra emelkedik, és 5 százalékra csökken az UHT és az ESL tej áfája. Mindeközben gyakorlatilag "megszüntették" a cafeteriát: a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású elem, megszunik az eddig készpénzben kifizetheto 100 ezer forintos juttatás kedvezménye is.

Változó szabályokAz egyszerűsített vállalkozói adót (eva) már csak 2018. december 20-ig lehet választani, az eddig is evázók azonban továbbra is maradhatnak ebben az adózási formában. További változás, hogy jövőre már az egyéni vállalkozóknak is szja-bevallási tervezetet készít az adóhivatal. Az egyéni vállalkozók szja-bevallási és befizetési határideje egységesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés