Előfizetői tartalom

Fontos döntésre készül az MNB - A forint újra megérezheti

Portfolio
Bár a Magyar Nemzeti Banknak sikerült átvészelnie a forint június végi zuhanását anélkül, hogy szerepéből kibújva bedobta volna a törölközőt, azok a globális és országspecifikus tényezők továbbra is jelen vannak, amelyek a nyár első hónapjában a forint jelentős gyengülését, illetve a hazai hozamok hirtelen emelkedését okozták. Épp ezért érdemes lesz figyelni, hogy lép-e valamit a jegybank a keddi kamatdöntő ülésen. A Portfolio által megkérdezett szakértők nem számítanak arra, hogy az MNB változtatna a kamatokon, vagy valami komoly bejelentéssel állna elő holnap, szeptemberben azonban már nagyobb izgalmakra készülhetünk.

Még biztosan sokáig emlegetni fogjuk a júniust, amikor szóba kerül a forint gyengülése, hiszen olyan rossz hónapja volt a hazai fizetőeszköznek, amire az elmúlt 10 évben nem igazán volt példa. A forint szinte napról napra új mélypontra esett az euróval szemben, a Magyar Nemzeti Bank azonban látszólag mindvégig nyugodt maradt, és nem próbálta erős szóbeli intervencióval megállítani...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái