Távozik Lantos Gabriella a Róbert Kórháztól
Gazdaság

Távozik Lantos Gabriella a Róbert Kórháztól

Portfolio
Nyolc év után távozik a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatói pozíciójából Lantos Gabriella. Hivatalos megbízatása szeptember 2-ával ér véget, de július 20-ától már nem vesz részt a kórház irányításában.


Lantos Gabriella vezetése alatt a korábban veszteséges magánkórház megháromszorozta árbevételét, évről évre profitábilisabbá vált: 2017-ben 2 milliárd forintos árbevétellel mintegy 120 millió forint nyereséget termelt. A kezdetekben kizárólag nőgyógyászati profilú intézmény mára egy városi kórháznak megfelelő felszereltségű és profilú egészségügyi intézménnyé fejlődött - olvasható Lantos Gabriella közleményében.

Tavaly, működésének tizedik évében, a magánkórházban 55.000 orvos-beteg találkozó zajlott le, 5000 műtétet végeztek, és 1000 szülés történt.

Ezzel az eredménnyel 2017-ben a Róbert a legnagyobb forgalmú hazai magán-fekvőbetegintézménnyé vált.Távozik Lantos Gabriella a Róbert Kórháztól

Felhívta magára a figyelmet

A Róbert Magánkórház operatív vezetője két évvel ezelőtt az Indexen megjelent cikksorozatával hívta fel magára igazán a figyelmet, amikor az orvosbárók jelentős összegű adózatlan (hálapénz formájában megjelenő) jövedelmére mutatott rá.

Ezt megelőzően a Portfolio is készített vele interjút, 2015 februárjában azt nyilatkozta nekünk, hogy az egészségügy az egyetlen olyan szféra, ahol a "kádárizmus" nem szűnt meg, ahol a viszonyok pontosan ugyanolyanok, mint 40 évvel ezelőtt.

Lantos Gabriella előadóként részt vett a Portfolio tavalyi Private Health Forum rendezvényén. Előadásában hangsúlyozta, hogy jelentős növekedésen vannak túl a magánegészségügyi szolgáltatók Magyarországon, azonban ez a piac sem nőhet az égig. A szakember-elvándorlás miatt egyre erősebb bérnyomás még meg fog jelenni az ágazat privát oldalán, ami a cégek üzleti modelljének átgondolását és konszolidációt kényszeríthet ki. Szerinte a humánerőforrás krízisnek egy újabb állomásához érkezett a szakma. A magánegészségügyi szolgáltatók ugyanis csak akkor tudják a jövőben is így ellátni a feladataikat, ha van megfelelő orvos és személyzet.

Távozik Lantos Gabriella a Róbert Kórháztól
Lantos Gabriella a Portfolio Private Health Forum 2017 konferenciáján. Fotó: Stiller Ákos

Idén novemberben is Portfolio Private Health Forum:Távozik Lantos Gabriella a Róbert Kórháztól
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
GettyImages-1167008922
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1167008922