Előfizetői tartalom

Itt az Európai Központi Bank kamatdöntése

Portfolio
A piaci várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank döntéshozói mai ülésükön nem változtattak a kamatszinteken: az alapkamatot 0%-on, az egynapos hitelkamatot 0,25%-on, a betéti kamatot pedig -0,4%-on hagyták. Új információt nem tudtunk meg azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdődhet el az EKB kamatemelési ciklusa, így a fő kérdés továbbra is nyitott maradt. Mario Draghi jegybankelnök az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy bár az inflációval kapcsolatban biztató jeleket látnak (csökkent azt azt övező bizonytalanság, hogy az inflációs közép távon eléri az EKB 2% körüli célját), egyelőre korai lenne győzelmet hirdeti ebben a harcban.

2018. július 26. 14:55 Megosztás Nincs egyértelmű irány még az euró/dollárban Először erősödött, majd az utóbbi fél órában gyengült az euró a dollárral szemben (most éppen 1,17 alá) Mario Draghi EKB-elnök szavaira, de nincs még nagy elmozdulás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés