Előfizetői tartalom

Három ábra arról, hogy szakad szét a magyar munkaerőpiac a férfiak és nők között

Portfolio
A magyar foglalkozási szerkezetben egyértelműen beazonosíthatóak a női és férfi rétegek a KSH legfrissebb kiadványa szerint, ez pedig a statisztikai hivatal szerint a nemek közötti egyenlőtlenség tartós fennmaradására utal. A magasabb presztízsű munkakörökben például sokkal többen vannak a férfiak, míg az alkalmazotti munkakörökben már kiegyenlítettebb a nemek közötti arány. Érdekes megállapítás az is, hogy a férfiak és nők körében is a 30-44 év közöttiek esetében a legnagyobb a tartós munkanélküliek aránya, és sokan vannak a 30 év alatti munkanélküliek között azok is, akik még életükben nem dolgoztak.

Az irodai dolgozók között sok a nőA kiadványból kiderül, hogy a magasabb presztízsű foglalkozási csoportokban a férfiak vannak többségben. Ezt bizonyítja, hogy a 2016-os adatok alapján a felső-, illetve középszintű vezetőknél, valamint a különböző vállalkozói rétegeknél is a férfiak vannak többségben, már 15 éve. Ehhez képest az alsó szintű vezetők és alkalmazottként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés