Előfizetői tartalom

Hogy néz ki a világ 2060-ban? Jobban élünk majd, mint ma?

A következő évtizedekben elsősorban a nagy feltörekvő országok lassulása miatt csökken majd a világgazdaság növekedési trendje, miközben a fókusz egyre inkább Ázsia, azon belül is Kína és India felé tolódik majd - állapítják meg 2060-ig szóló kitekintésükben az OECD szakemberei. A gondokon persze lehetne segíteni különböző reformokkal, melyek hatását szintén modellezték. A magyarok számára jó hír, hogy várhatóan fokozatosan zárkózunk majd fel a fejlett gazdaságokhoz a következő negyven évben, ennek üteme azonban elmarad majd a kormány ambiciózus várakozásaitól.

Mi történik majd 2060-ig a gazdaságban?Ritkán készül igazán hosszú távú, több évtizedes gazdasági kitekintés, a legtöbb szervezet előrejelzési időhorizontja két-három évig terjed csak. Ezzel a gyakorlattal szakított most az OECD, mely egészen 2060-ig tekintett friss elemzésében. A szervezet közgazdászai alapesetben azzal a forgatókönyvvel számoltak, hogy nem változik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái