Gazdaság

Nem okozott meglepetést a Fed, szinten maradt az irányadó kamatráta

Portfolio
Kamatdöntő ülést tartott ma az amerikai jegybank, amely a vártnak megfelelően nem változtatott az irányadó kamatrátán, és megerősítette, hogy a korábban bejelentett tervnek megfelelően idén még két alkalommal emel kamatot.
A Fed a korábbi, 1,75-2 százalékos szinten tartotta az irányadó kamatrátát, ez volt az elemzői várakozás, így a lépés nem okozott meglepetést. A jegybank megerősítette, hogy idén még két alkalommal emel kamatot, ezekre szeptemberben és decemberben kerülhet sor. A mostani döntés eléggé egyértelmű volt, mind a nyolc jegybankár a kamatráta szinten tartására szavazott.

A jegybankárok a mai ülésen kiemelték, az amerikai gazdaság továbbra is erős, a gazdasági növekedés üteme a júniusi kamatdöntő ülés óta magas, a lakossági fogyasztás és a vállalati beruházások jelentősen bővültek, a munkanélküliségi ráta alacsony, miközben az infláció a Fed 2 százalékos célja körül alakult.

A jegybank a mostani kamatdöntő ülés után nem tart sajtótájékoztatót, arra legközelebb a szeptember 25-26-i Fed-meeting után kerül sor.

A Fed mai bejelentéseire nem reagáltak érdemben a kötvény- és részvénypiacok, az S&P 500 részvényindex mérsékelt esést mutat, a 10 éves amerikai állampapírok hozama közel 3 százalékon áll, nagyjából ott, ahol a kamatdöntés előtt. A Fed-bejelentést követően az EURUSD sem reagált érdemben, szűk sávban ugrált az árfolyam.

Nem okozott meglepetést a Fed, szinten maradt az irányadó kamatráta
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország