Előfizetői tartalom

Váratlan adat jött: már Amerikában is kínzó a munkaerőhiány

Portfolio
A várt 190 ezer fő helyett "csak" 157 ezerrel nőtt júliusban a nem-mezőgazdasági új munkahelyek száma az Egyesült Államokban és minden bizonnyal az egyre inkább kínzó munkaerőhiány áll emögött, nem pedig a kereskedelmi háború által okozott gazdasági hatások. Rekordmagasságba, 6,6 millióra nőtt ugyanis országszerte a betöltetlen álláshelyek száma.

Az amerikai munkaügyi tárca adatai szerint azonban ezzel együtt az is lényeges, hogy 59 ezerrel több új nem-mezőgazdasági munkahely jött létre májusban és júniusban, mint eddig tudtuk. Ez tehát mérsékli a főadat által elsőre sugallt kedvezőtlen képet (190 ezer helyett csak 157 ezer új munkahely). Közben az is lényeges, hogy 4%-ról 3,9%-ra mérséklődött a munkanélküliek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés