Előfizetői tartalom

Veszített lendületéből júliusban az eurózóna

MTI
Júliusban az euróövezeti szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index végleges értéke az előzetes 54,4 pontnál alacsonyabb 54,2 pontra csökkent a júniusi 55,2 pontról - közölte ma az IHS Markit gazdaságkutató intézet. Ezzel együtt azonban a feldolgozóipari és a szolgáltatóipari BMI adatok összesítésével képzett végleges júliusi kompozit BMI az előzetessel megegyező 54,3 pont lett, de ez érdemben alacsonyabb a júniusi 54,9 pontnál és az eurózóna gazdasági lendületvesztésére utal y kereskedelmi háborús fenyegetések árnyékában.

Érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltatóipari BMI júniusi 55,2 pontos értéke négy havi csúcs volt, a júliusi 54,2 pont pedig másfél éve a második legalacsonyabbnak számít. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Rob Dobson, az IHS Markit igazgatója a kimutatás megállapításait...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés