Előfizetői tartalom

Nincs elég pénz a magyar fociban? Pár fiatallal is százmilliókat lehet keresni évente

A legtöbb pénzt az MTK, a Puskás Akadémia és a Budapest Honvéd kaphatja majd a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új produktivitási rendszere alapján - hangzott el a szervezet keddi háttérbeszélgetésén. A játékosok közül Gulácsi Péter "termeli" a legtöbb pénzt nevelőegyesületének, a legmagasabban jegyzett magyar focista után évi 100 millió forint üti az MTK markát. Az új rendszerrel a futballszövetség célja az, hogy minél több fiatal focista játsszon a magyar bajnokságban, illetve külföldön jegyzett bajnokságokban, ennek érdekében majdnem 5 milliárd forintot osztanak szét a klubok között.

Mi az a produktivitási rendszer?Március végén már bejelentette az MLSZ, hogy átalakítja eddigi ösztönző rendszerét, mely azt segíti elő, hogy több magyar fiatal kapjon lehetőséget a csapatokban. Az eddigi rendszerben ugyanis gyakori volt a pénzügyi kényszer (azért játszott valaki, mert szükség volt a pénzre, nem pedig azért, mert kivívta a helyet magának), a kisebb klubok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés