Előfizetői tartalom

Nagyon furcsán bizonygatja a brit kormány, hogy nem fél az EU-ból való kizuhanástól

Portfolio
Miközben Dominic Raab Brexit-ügyi brit miniszter mai sajtótájékoztatóján azt bizonygatta, hogy a megállapodás nélküli uniós kilépés nem lesz különösebb hatással a brit fogyasztókra, a ma nyilvánosságra hozott mintegy kéttucat tájékoztató anyag ennek ellenkezője irányába mutat. Kereskedelmi téren ugyanis megugró bürokratikus terhekkel, visszajövő vámokkal és áfával szembesülnek majd a brit külkereskedők is, ami ellátási késedelmet, zavarokat okozhat és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben is lesznek súrlódások. A font az euróval szemben egyéves mélypont közelébe bukott és a dollárral szemben is esett a délutáni kereskedés során.

Magyarországnak is fájna a no-deal BrexitHa legkésőbb november közepéig nem tud megállapodni a brit kilépés minden részletkérdésében és a hosszabb távú kapcsolatokban az EU és Nagy-Britannia, akkor a 2019. március 29-én éjfélkor megszűnő brit uniós tagság után nem lesz egy 21 hónapos átmeneti periódus, hanem rögtön kizuhan az unióból Nagy-Britannia, annak minden jogi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés