Előfizetői tartalom

Nagyon furcsán bizonygatja a brit kormány, hogy nem fél az EU-ból való kizuhanástól

Miközben Dominic Raab Brexit-ügyi brit miniszter mai sajtótájékoztatóján azt bizonygatta, hogy a megállapodás nélküli uniós kilépés nem lesz különösebb hatással a brit fogyasztókra, a ma nyilvánosságra hozott mintegy kéttucat tájékoztató anyag ennek ellenkezője irányába mutat. Kereskedelmi téren ugyanis megugró bürokratikus terhekkel, visszajövő vámokkal és áfával szembesülnek majd a brit külkereskedők is, ami ellátási késedelmet, zavarokat okozhat és a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben is lesznek súrlódások. A font az euróval szemben egyéves mélypont közelébe bukott és a dollárral szemben is esett a délutáni kereskedés során.
Magyarországnak is fájna a no-deal BrexitHa legkésőbb november közepéig nem tud megállapodni a brit kilépés minden részletkérdésében és a hosszabb távú kapcsolatokban az EU és Nagy-Britannia, akkor a 2019. március 29-én éjfélkor megszűnő brit uniós tagság után nem lesz egy 21 hónapos átmeneti periódus, hanem rögtön kizuhan az unióból Nagy-Britannia, annak minden jogi...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái