Előfizetői tartalom

Régóta nem szenvedtek ennyire a török bankok a dollárhiteleik megújításával

Portfolio
Hat éve nem volt olyan drága a török bankok lejáró dollárhiteleinek megújítása a másodpiaci árjegyzések alapján, mint a napokban - hívja fel a figyelmet a Reuters. Ez jól rámutat a lírazuhanás miatti török bankrendszeri nehézségekre, igaz a mostani árjegyzést befolyásolhatta a tegnapig tartó muszlim ünnep miatti nagyon alacsony bankrendszeri aktivitás, az emiatt torzuló árazás.

A hírügynökség az LPC adatbázisára hivatkozik, amely szerint augusztus 20-án a török bankhitelek megújítási árazása átlagosan 97,94%-ra esett a másodlagos piacon, ami 114 bázisponttal alacsonyabb az augusztus elsejei szintnél és egyúttal hatéves mélypontot jelent. Minél alacsonyabb ez az árazás, annál magasabb éves hozam mellett tudják a török nagybankok "csomagban" megújítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés