Előfizetői tartalom

Történelmi csúcsáról nagyot esett a konjunktúraindex

Portfolio
Augusztusban - júliusi történelmi csúcsa után - idei mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe. A kutatóintézet felmérése szerint az üzleti és a fogyasztói várakozások egyaránt romlottak, de továbbra is optimizmust tükröznek. Az üzleti bizalmi index csökkenése az ipari és szolgáltató cégek jelentősen romló várakozásainak következménye, az építőipari és kereskedelmi vállalkozások optimizmusa ugyanis kissé erősödött.

Az ipari bizalmi index augusztusban öthavi mélypontjára került. Ez elsősorban a rendelésállomány, s ezen belül az export-rendelésállomány romló megítélésének volt a következménye. Némileg kedvezőtlenebb lett az elmúlt időszak termeléséről és a készletekről alkotott vélemény is, a közeljövőre vonatkozó termelési várakozások viszont hibahatáron belül javultak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés