Előfizetői tartalom

Rég láttunk ilyet: nagy pofont kapott a világkereskedelem

Portfolio
Visszaesett a nemzetközi árukereskedelem a G20 országokban az idei második negyedévbe a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adatai szerint. A nemzetközi árukereskedelem a megelőző nyolc egymást követő negyedévben növekedett, most azonban az export 0,6%-kal, az import pedig 0,9%-kal csökkent a szezonálisan kiigazított, dollárban mért adatok alapján.

Néhány nagyobb gazdaságban erős növekedést mértek az export tekintetében: Szaúd-Arábia 9,7, az Egyesült Államok és Kanada pedig 4,4%-os növekedést tudott elkönyvelni. Oroszország és Ausztrália szegény, 1,2%-os bővülést tudott felmutatni, azonban mindez nem volt elég ahhoz, hogy a gyengén teljesítő országokat kompenzálják. Argentínában közel 20%-os visszaesést mértek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés