Előfizetői tartalom

Patthelyzet a svéd választások után

MTI
A svédországi választáson a 6004 szavazókörzetből 6000-ben leadott szavazatok összeszámlálása - 99,8 százalékos feldolgozottság - alapján a voksok 40,6 százalékát kapta a kormányzó baloldali koalíció, az ellenzéki jobbközép választási szövetség a voksok 40,3 százalékát szerezte meg, a harmadik helyen pedig a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt végzett a szavazatok 17,6 százalékával.

A baloldali blokk, a svéd Zöld Párttal koalícióban kormányzó Svéd Szociáldemokrata Párt, illetve a Baloldali Párt együttese, az előzetes eredmények szerint, 144 képviselői helyet szerzett meg (a 349-ből), míg a konzervatív Méréskelt Párt, Centrum Párt, Kereszténydemokraták és Liberálisok - Szövetségként ismert - jobbközép koalíció 142-t. Az SD 5 százalékkal szerzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés