Előfizetői tartalom

Eldőlt: élesíti az Európai Parlament az atombombát Magyarország ellen

Portfolio
448:197 arányban, azaz 69% feletti arányban támogatta az Európai Parlament plenáris ülése a Judith Sargentini holland zöldpárti parlamenti képviselő nevével fémjelzett jelentést, így az EP bő kétharmados többséggel támogatta azt, hogy az EU történetében példátlan módon induljon el Magyarország ellen az uniós 7-es cikk szerinti jogállamisági, a köznyelvben sokszor atombombának nevezett eljárás. Ez azt jelenti, hogy az eljárást meg kell indítania az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak. A döntés egyúttal azt is jelenti, hogy a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt jelentős része is támogatta az eljárás megindítását. Az EP-döntésnek rögtön meg lettek a magyar piaci következményei: a forintot és a magyar tőzsdét is megütötték. A lehetséges következményekről külön cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2018.09.12Belerúgtak a forintba a strasbourgi döntésre2018.09.12Hirtelen beszakadt a BUX az Európai Parlament döntése után2018.09.12Elfogadták a Sargentini-jelentést, mi lesz így Magyarországgal?Az EP plenárisán előbb a terjedelmes jelentéshez készített kiegészítésekről szavaztak egyesével, ott számos esetben alig volt meg az egyszerű többség a módosítókhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái