Előfizetői tartalom

Utálod a munkahelyedet? Még sosem volt ilyen könnyű továbblépni

A legfrissebb adatok szerint soha nem hiányzott még olyan nagy mennyiségű munkaerő Magyarországról, mint most. Ez a felállás átalakítja az erőviszonyokat a munkaerőpiacon: egyre inkább a munkavállaló válogat, és már nemcsak az állások, hanem a szakmák között is. A cégek épp ezért változatos eszközökkel igyekeznek minél vonzóbb munkaadóvá válni, illetve egyre többen hajlandóak kompromisszumokat kötni azért, hogy gyorsan találjanak valakit, aki a lehető legjobban elvégzi az adott munkát. Akár a szakmai tapasztalattal vagy a nyelvtudással kapcsolatos elvárásokból is engednek, és befizetik a szükséges képzés(ek)re az így felvett jelöltet. Utánajártunk, hogyan változtat a karrierváltáson gondolkodók lehetőségein a már minden szektort érintő munkaerőhiány.

Új történelmi csúcsra emelkedett az üres álláshelyek száma Magyarországon az idei második negyedévben a KSH friss adatai szerint. Április és június között 83 600 betöltetlen munkahely volt, ami közel 30%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest. Ráadásul a hivatalos adatoknál nagyobb lehet a munkaerőhiány (mivel a KSH által közölt adat a legóvatosabb becslés):...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés