Előfizetői tartalom

Tényleg hazajön évente 20 ezer kivándorolt magyar?

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint megváltozott a trend, és most már 20 ezer magyar jön haza külföldről évente. A minisztérium a Portfolio kérdésére elárulta: a munkaerőfelmérés adatai alapján számolták ki, hogy a külföldön dolgozó magyarok száma "2018 első hét hónapjának átlagában havonta mintegy 12 ezerrel csökkent", és a "visszaesés az év első hónapjaiban volt különösen magas, amikor 20 ezres csökkenést is mért a KSH". Mi is megnéztük a felmérés adatait, és érdemes megjegyezni, hogy az országgyűlési választások után újra jelentős emelkedést látunk az előző hónapokhoz képest. Találtunk viszont egy másik statisztikát, ami elnyerheti a Pénzügyminisztérium tetszését.
Az emelkedő magyarországi reálbéreknek köszönhetően 2017 óta visszaáramlás figyelhető meg a külföldön munkát vállaló magyarok körében - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a hétvégén az MTI beszámolója szerint.Megváltozott a trend, évente 20 ezer ember jön haza úgy, hogy utána nem is megy vissza munkát keresni- fogalmazott a miniszter. Felkerestük a Pénzügyminisztériumot...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái