Előfizetői tartalom

MNB-döntés: további hosszú hozamemelkedéstől tartanak az elemzők

Portfolio
Megkérdőjelezik az elemzők, hogy az MNB tegnap igazán nagy váltást hajtott volna végre a monetáris szigorítás irányába, hiszen az eszköztár átalakítása mellett az NHP Fix a növekedésösztönzés miatt inkább a lazítás irányába mutat - rajzolódik ki három, általunk alább összefoglalt londoni elemzői kommentárból. Kettő közülük aggodalmának adott hangot a 10 éves magyar forintalapú államkötvény hozam esetleges további emelkedése miatt, miután tegnap már 3 éves csúcsközelbe ért ennél a futamidőnél a hozam. További elemzői kommentárokat a Portfolio angol oldalán gyűjtöttünk össze, saját véleményünk a tegnapi bejelentésekről pedig az alábbi cikkben olvasható:

Kapcsolódó cikkünk2018.09.19Így kell eladni közelgő szigornak az újabb jegybanki lazítást Budapest Economic Forum 2018 Az alábbiak közül az UniCredit elemzője, Dan Bucsa is részt vesz a Portfolio októbere 4-i Budapest Economic Forum konferenciáján egy beszélgetésben. További részletek: Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés