Előfizetői tartalom

10 elképesztő harci robot, ami örökre megváltoztatja majd a háborúkat

Portfolio
Nem állunk olyan messze attól, hogy mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt robotok árasszák el a világ csatamezőit, hiszen az összes nagyhatalom kísérletezik olyan fegyverekkel, melyek (szinte) teljesen önmaguktól képesek mozogni és akár ölni is. Persze nemcsak a harcmezőkön jelenhet meg a katonai AI-technológia, hanem a stratégák és kiképzőtisztek dolgát is megkönnyítheti. Megnéztük, milyen mesterséges intelligencián alapuló megoldásokon dolgoznak most a világ nagyhatalmainak hadseregei és az alkalmazásukban álló fegyverfejlesztők.

10-8. Sea HunterFotó: US Navy / Wikimedia CommonsA Sea Hunter egy autonóm, AI-vezérelt kísérleti hajó, egy a Lockheed Martin számos kísérleti hajóprototípusa, a Sea-vonal közül. Bár a tesztfázis alatt még tartózkodik a hajón emberi irányítószemélyzet, később teljesen önműködő lesz a jármű, szükség esetén viszont átveheti fölötte az irányítást egy távirányítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés