Előfizetői tartalom

Az olcsó pénz korszakának vége - Komoly veszély leselkedik a világra

Portfolio
Az amerikai kamatkörnyezet emelkedése nem csak a feltörekvő piacokra nézve jelent veszélyt. A Goldman Sachs szakértői elemzésükben arra hívják fel a figyelmet, hogy 2008 óta idén először emelkedhet az az amerikai vállalatok által kötvényeik után fizetett átlagos kamat mértéke, ami egy újabb bizonyíték arra, hogy az olcsó pénz korszakának vége. Egyelőre nem kell tömeges csődeseménytől tartani, az amerikai vállalati szektor elmúlt években látott eladósodása, illetve egyéb tényezők miatt azonban komoly kockázatok húzódnak meg a felszín alatt, amelyekből később még baj lehet.

A világ nagy jegybankjainak extrém laza monetáris politikájával fémjelzett olcsó pénz korszakának vége, a kamatok emelkedése (elsősorban az USA-ban) pedig felszínre hozza azokat a problémákat, amelyek az elmúlt években rejtve maradtak (vagy legalábbis a befektetők nem vettek róluk tudomást). A változó globális környezet hatásait egyelőre leginkább a sérülékeny feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés