Előfizetői tartalom

Másfél évre rövidül a Lánchíd és az Alagút felújítása

Portfolio
Úgy tűnik, hogy egy mai sajtóinformációnak megfelelően máris tágabbra nyílt a pénzcsap a kormány felől Budapest irányába, hiszen a fővárosi közgyűlésben ma Tarlós István azt jelentette be, hogy hétmilliárd forintot szerzett a kormánytól a Lánchíd felújítására és így az eddigi háromról másfél évre csökken az Alagút és a Lánchíd együttes felújításának időigénye - írja az Index.

A beszámoló szerint a Lánchíd terveit áttervezik, így a kőoroszlánok áthelyezésével a gyalogosjárdák, hídfők körüli erkélyek körülbelül 80 centiméterrel szélesebbek lesznek. Fontos tehát, hogy eldőlt: a korábbi tervektől eltérően mégis egyszerre lehet majd felújítani a Lánchidat és az Alagutat, így a kivitelezés se tart majd három évig, hanem 18 hónap alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés