Előfizetői tartalom

A kormány benyújtotta a 2017-es zárszámadást

MTI
A kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a 2017-re vonatkozó zárszámadási törvényjavaslatot, amely szerint a tavalyi évet felelősségteljes gazdálkodás jellemezte. Az európai uniós módszertan szerinti eredményszemléletű hiány a bruttó hazai termék (GDP) 2,2 százalékában teljesült, miközben az államadósság aránya a GDP 73,3 százalékára csökkent - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénteken.

A gazdaságpolitikai intézkedéseknek köszönhetően tavaly a GDP 4,1 százalékával nőtt a gazdaság, ami érdemben járult hozzá a költségvetési bevételek kedvező alakulásához. Kiemelték, hogy a 2016 őszén megkötött hatéves béremelési és adócsökkentési megállapodás hatásai már 2017-ben érezhetőek voltak, ugyanis az adócsökkentések ellenére a növekvő béreknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés