Gazdaság

Három hónapja nincs főigazgatója a gyógyszerhatóságnak

Portfolio
Június óta nincs főigazgató az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmiszer-egészségügyi Intézet (OGYÉI) élén, cserébe viszont van egy, a szervezet stratégiáját formáló új testület - írja a Népszava.


A lap emlékeztet arra, hogy Pozsgay Csilla korábbi főigazgatót Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere minden előzmény nélkül felmentette. Távozása óta szinte a teljes menedzsment és több tucat szakember távozott. A legutóbbi gyógyszerügyek (szennyeződött valsartan-készítmények és Calcium Sandos) úgy zajlottak le, hogy a hatóságnak nem volt kinevezett vezetője, az intézmény menedzsmentjéből pedig lényegében már csak a jogi- és a kommunikációs igazgató maradt.

Van viszont egy tanácsadó testület, amit EMMI-utasítással hoztak létre. Az új testület feladata egyebek mellett az intézmény stratégiájának meghatározása, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, orvosszakmai kérdések megvitatása. A tagokat határozatlan időre nevezték ki és az öt tag közül ketten nem is orvosok és nem ismertek az egészségügyben.

A tagok pedig:
  • Méhes László mosonmagyaróvári ügyvéd.
  • Maurer Szemere, a Fidelitas egykori külügyi kabinetvezetője, most a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja.
  • A testület elnöke Poór Gyula, az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet (ORFI) jelenlegi főigazgatója, orvos, reumatológus, belgyógyász, egyetemi tanár, az MTA doktora.
  • A testület negyedik tagja, Urbán László, a Mátrai Gyógyintézet főigazgatója. Ő, a korábban a Kásler Miklós által vezetett onkológiai intézetnek is volt orvosa.
  • Az ötödik tag Révész János klinikai onkológus, aki péntek óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház megbízott főigazgatója is. Kinevezés előtt a megyei kórház onkológiai és sugárterápiás centrumát vezette. Tagja a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság vezetőségének.

A lap szerint a testület szombattól működik, de hogy pontosan mit csinálnak majd, nem ismert. Az is tisztázatlan, milyen mélységben tekinthetnek bele a gyógyszerhatóság irataiba. Az OGYÉI-nek mindenesetre egy fős titkársággal segítenie kell a munkájukat. A lap úgy tudja, az OGYÉI-nél is a közlönyből értesültek az új testületről.Három hónapja nincs főigazgatója a gyógyszerhatóságnak
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mav ev vegi juttatas